Youtube Politikaları ve Sorunları

Youtube Sorun Çözme | Youtube Kanalınızı Silme veya Gizleme

Kanalınızda bulunan içeriği geçici olarak gizleyebilir ya da kanalınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Youtube kanalınızı gizlediğinizde ya da sildiğiniz zaman “ Topluluk Yayınları “ yorumları ve cevapları da kalıcı bir şekilde silinir.

Kanalınızı Geçici Olarak Gizleme

Youtube kanalınızı geçici bir süre gizleyebilir ve daha sonra kullanmaya karar verdiğinizde etkinleştirebilirsiniz. Kanalınızı gizlediğiniz zaman her şey yani kanal adınız, paylaştığınız videolar, beğendikleriniz, abone olduğunuz yerler ve size abone olanlar gizli bir hal alır. Yaptığınız bütün yorum ve cevaplarınız kalıcı olarak silinir. DiğerGoogle hesap verileriniz silinmeden kalır.

Kanalınızı ya da Kanalınızın İçeriğini Gizleme:

  • Youtube’da oturum açtığınız kanal ile bilgisayarınızda silmek istediğiniz kanal aynı olmalıdır.
  • “ Gelişmiş Hesap Ayarları “ sayfasına ulaşın. Gelişmiş ayarlara gitmek için ;
    • Sağ üst kısımda bulunan hesabınız, arkasından“ Ayarlar “ tuşuna basın.
    • Sol alt köşede bulunan “ Gelişmiş Ayarları “ seçin.
  • Alt kısımda bulunan “ Kanal Sil “ şıkkını seçiniz.
  • Kanalımı ya da içeriğimi gizlemek istiyorum seçeneklerinden bir tanesini seçiniz.
  • Kanalınızda hangi bilgileri gizleyeceğinizi seçiniz.
  • Kanalımı gizleyin tuşuna basınız.

Kanalınızda içeriğinizin başkaları tarafından görülmesi ya da video yüklemek, yorum yapmak ve oynatma listelerini kullanmak isterseniz kanalınızı tekrardan etkinleştirmeniz gerekiyor.

Kanalınızı Kalıcı Olarak Silme

Youtube kanalınızı kapattığınız zaman; videolar, yapılan yorumlar, oynatma listeleri ve geçmiş ve şimdiki bütün içerikleriniz kalıcı olarak silinir. Şuan mobil cihazlarda kanal silmesi yoktur.

Youtube Kanalınızı Silmek İstiyorsanız Aşağıdaki Aşamaları İzleyin:

  • Youtube kanalınız ile bilgisayarda silmek istediğiniz kanalınız aynı olmalıdır.
  • “ Gelişmiş Hesap Ayarlarına “ gidiniz.
    • Sağ üst taraftan hesabınız ve arkasından Youtube ayarlarını tıklayın.
    • “ Hesap Ayarları “ altında “ Genel Bakış “ şıkkını seçin.
    • Kanalın alt tarafından “ Gelişmiş “ şıkkını işaretleyin.
  • Alt tarafta “ Kanal Sil “ tuşunu seçiniz.
  • İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum seçeneğini tıklayın.
  • Kanalınızı silmek istediğinizi doğrulamak için kutuları işaretleyin.
  • Kanalımı sil seçeneğini seçin.

Güncelleme bitene kadar yayınladığınız videoların küçük fotoğrafları görünmeye devam eder. Kanalınızı sildikten sonra onun URL’si ve kanal ismi Youtube Analytics içinde görüntülemez ve yeniden aratılamaz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı